HHS logo

 

Welkom op de pagina van de Minor Digitale Communicatie & Social Media.

 

Social media is de in het Nederlands inmiddels ingeburgerde Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van anderen, de inhoud verzorgen. Onder de noemer social media worden onder andere weblogs, fora, sociale netwerken als Hyves, Facebook en LinkedIn en diensten als Twitter geschaard.

 

Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen. Dit doen zij door zelf berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Denk hierbij aan weblogs, waar lezers reacties kunnen achterlaten via een reactieformulier. Wereldwijde 'social collaboration' is voor studenten inmiddels realiteit.

 

De website bevat nuttige en bruikbare informatie over digitale communicatie en social media. De geïntegreerde social media vergroten de effectiviteit van deze website. Via Facebook (groep alleen te bekijken als je met je eigen account bent ingelogd) en LinkedIn delen de studenten ervaringen. Via Twitter wordt informatie verspreid en vergaard. De Wiki bevat resultaten van onderzoeken. Sinds kort benutten we ook het Google+. We overwegen Pinterest toe te voegen vanwege het enorme succes van deze nieuwkomer.