Home

welkom in mijn digitale portofolio

Recente projecten

BETs

bi-directioneel energie terugwinsysteem

In opdracht van de TU-Delft, afdeling Biomechanisch Ontwerpen is het project voor de ontwikkeling van een mechanisch systeem waarmee energie kan worden teruggewonnen in scharnieren van robotarmen, als afstudeer stage door Marvin van Nunspeet verwezenlijkt.

 

De opdracht was om energie op te slaan en terug te geven in beide

bewegingsrichtingen.

 

Meer informatie hier en hier


stencil printer

In opdracht van ATI is er een PCB stencil printer ontwikkeld die automatich printen zal vorzien van een nauwkeurig aangebrachte soldeer laag. de herhalingsnauwkeurigheid bedraagt 0.02 mm van print naar print.

Als eerste is er door mij een tekening gemaakt van het hele apparaat waarna deze onderdelen zijn vervaardigd in mijn eigen werkplaats, samen met alle ingekochte onderdelen is de machine in elkaar gezet en er wordt momenteel 03-2015 gewerkt aan het aanbrengen van de electronica en de software.

 

 

 


4e as freesbank

Het bedrijf MVN precision engineering werkt van idee naar prototypen. Het bedrijf heeft een cnc freesmachine staan ,echter nog geen 4de as om producten te kunnen indexeren/roteren om er vervolgens aan te kunnen frezen/boren.

 

Met de gerestaureerde hardinge KL-1 draaibank was het mogelijk producten de draaien en de kop op een 4e as te plaatsen, echter was er geen 4e as te vinden die de juiste spil opname had, dus kreeg ik het idee om er zelf maar een te gaan maken. de afbeelding hiernaast is de 4e as. hier is een verslag samen met een foto collage te zien van het maken en testen van de 4e as.

 

 


Zundermann modernisering

De oude sterrenwacht in leiden is gerestaureerd, zowel het gebouw als de kijkers, om de apparatuur beter te kunnen gebruiken voor het spotten van sterren hebben ze besloten een kijker genaamd de zundermann te moderniseren om zo een x-y coördinaat in te vullen en de kijker zal naar de ster toe gaan. Hiervoor hebben ze de hulp van mij ingeschakeld om een ontwerp te creëren voor de motoraandrijving van de assen.

De onderdelen zullen worden vervaardigd door MvN PE en het LiS.

 

 

 


Automatiche feeder

In opdracht van ATI is er een automatische feeder herontworpen om de kostbare feeders te vervangen die nu in een pick and place machine zitten. Het ontwerp van de dure feeders is vereenvoudigd en er zijn verbeteringen aangebracht voor het kunnen vervaardigen van de feeders.

 

Zoals te zien is op de foto hiernaast bestaat de feeder uit veel onderdelen die elk met de hand of CNC gemaakt zullen worden. Het dunne plaatwerk zal worden uitbesteed aangezien hier enkele vormen in moeten worden gecreëerd. Meer foto's hier