Een website of digitaal portfolio in anderhalf uur


Wij raden het gebruik van bijvoorbeeld WIX of Webpublisher sterk af. Je kunt er eenvoudig een eerste opzet mee bouwen, maar je loopt vast als je in de toekomst je digitale visitekaartje professioneler wilt maken. Dat geldt voor alle programma's waar je zogenaamd binnen een minuut een site mee bouwt.
Je kunt als student of docent Sharepoint of Dreamweaver (Adobe CS4,5 of 6 Dreamweaver) voor een lage prijs aanschaffen via: www.surfspot.nl. Sharepoint Designer 2007 wordt gratis aangeboden op:
http://office.microsoft.com/nl-nl/sharepointdesigner.
Instructies voor het bouwen met Sharepoint en Dreamweaver vind je op onze portal: www.scorenmetwebsites.nl onder Zelf bouwen.

Als je snapt wat een website is en hoe die werkt, raden we aan je te verdiepen in het bouwen met een stylesheet (CSS) en met divisions. Roel Dik heeft een powerpoint en een template gemaakt die je stap voor stap ondersteunen bij deze moderne vorm van bouwen: portfolio.zip.

Een handig FTP-programma om vanuit huis en vanaf school je website op Eduweb te zetten vind je op de onderstaande link:
http://filezilla-project.org Instructies voor het instellen van Filezilla vind je op http://eduweb.hhs.nl onder veelgestelde vragen.

Wij verzorgen driemaal per jaar een hogeschoolbrede keuzemodule Scoren met websites. Daarbij hoort een cursus in Blackboard. De 'course' is toegankelijk voor alle studenten van de hogeschool. Hij is te vinden onder Keuzemodulen. Via Inschrijven kun je er geheel zelfstandig mee aan de slag. Kijk ook onder Cursusmateriaal en gebruik de vele nuttige links. Zie: blackboard.hhs.nl.

Als je vragen hebt mag je mailen naar: W.R.Hoogland@hhs.nl.

Veel succes!

Roel Dik & Wim Hoogland.